fbpx

И Wizz Air определи информацията на Транспортното министерство за невярна

Wizz Air определи информацията за отменените полети от и до България, публикувана от транспортното министерство по данни от Летище София, за невярна, съобщиха Pan.bg. Авиокомпанията изпрати позицията си по повод множеството публикации в медиите, които цитираха официалната информация на ведомството, че десетки полети – вътрешни и до европейски дестинации, са отменени.

По-рано днес и националният превозвач Bulgaria Air също опроверга информацията от транспортното министерство.

Часове по-късно Летище София обяви, че не става въпрос за невярна информация, както твърдят двете авиокомпании. Те обясняват, че събират данните два пъти на ден и я пращат на министерството на транспорта, само след „получен официален документ от авиокомпанията“. Не става ясно обаче как в рамките само на един ден данните са се променили толкова много – на 25 юни има десетки повече отменени полети спрямо 26 юни.

„В отговор на невярната информация, разпространена днес на пазара, Wizz Air би искал да увери своите пътници, че не е отменяла полети или маршрути. Превозвачът единствено е променил датите на някои от тях в отговор на националните ограничения. Към момента авиокомпанията вече оперира с близо 40% от капацитета си, изпълнявайки почти 800 маршрута и свързвайки 162 дестинации в мрежата си“, пишат от авиокомпанията до медиите.

Wizz Air допълва, че пътниците с резервации, засегнати от промяната на разписанието, са информирани своевременно и автоматично им се предлага алтернативен полет, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% като кредит в техния акаунт в авиокомпанията.

За разлика от други авиопревозвачи, Wizz Air не е спирала дейност по време на пандемията, а продължи да изпълнява задълженията си и да превозва пътници до дестинациите, където мерките позволяваха“, казват още от превозвача.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини