fbpx

Wizz Air Abu Dhabi получи статут на национален превозвач на ОАЕ

Авиокомпанията стартира 6 маршрута, базира 2 самолета от 1 октомври 2020

Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, обяви, че на 1 октомври 2020 г. ще базира два нови модерни самолета Airbus A321neo в страната и ще стартира 6 маршрута от Абу Даби. Билетите за тях вече са в продажба на wizzair.com и през мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от 129 ОАЕ дирхама* (59.99 лв.).

Wizz Air Abu Dhabi, съвместно предприятие, създадено между ADQ, една от най-големите холдингови компании в региона, и Wizz Air Holdings Plc, вече получи статут на национален превозвач от правителството на ОАЕ, изпълнявайки всички условия и отговаряйки на регулаторните стандарти преди започване на операции.

Изключително прецизният и ефикасен нискотарифен бизнес модел на Wizz Air Abu Dhabi има за цел да увеличи търсенето на пътувания в региона, да генерира растеж за туризма и свързаните услуги, както и да допринесе за икономическото развитие и разнообразие на Абу Даби. С флотилия от самолети Airbus A321neo Wizz Air Abu Dhabi ще има най-ниския екологичен отпечатък и най-ниските базови разходи сред конкурентите си в региона. Първоначалната маршрутна мрежа на авиокомпанията ще включва Александрия, Атина, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван.

Днешната новина ще доведе до добавяне на годишен капацитет от 350 000 места за пътувания до и от столицата на Обединените арабски емирства. Както вече беше съобщено, през първите 6 месеца от операции ще бъдат разпределени 4 допълнителни ултрамодерни самолета Airbus A321neo. Мрежата, която се планира да бъде обслужвана от тези самолети, ще бъде обявена своевременно.

Заедно с началото на продажбите Wizz Air също стартира арабска версия на своя уебсайт и на своето мобилно приложение, за да позволи на своите арабско говорящи пътници лесно да търсят и резервират билети онлайн.

НОВИТЕ МАРШРУТИ ОТ АБУ ДАБИ НА WIZZ AIR ABU DHABI
Маршрут Честота Начало Цени от*
Абу Даби – Кутаиси Четвъртък, неделя 1 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама
Абу Даби – Одеса Четвъртък, неделя 1 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама
Абу Даби – Александрия Понеделник, сряда, петък 2 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама
Абу Даби – Атина Понеделник, сряда, петък 2 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама
Абу Даби – Ларнака Вторник, събота 3 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама
Абу Даби – Ереван Вторник, събота 3 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама

Йозеф Варади, председател на Wizz Air Абу Даби и изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви:

„С удоволствие съобщавам новината за старта на операциите на Wizz Air Abu Dhabi от 1 октомври и първоначалната мрежа от 6 маршрута. Това е първата стъпка на едно дълго и много очаквано пътуване, като ние планираме тепърва да развиваме присъствието си в Абу Даби, допринасяйки за икономическото разнообразие на региона, като предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване в нашата нискотарифна мрежа. Ние оценяваме високо подкрепата, която ни оказа правителството, свързаните с него организации и местните ни бизнес партньори в Абу Даби.

Нашите модерни самолети Airbus A321neo, както и засилените ни мерки за безопасност ще осигурят възможно най-добрите условия за пътуващите. Wizz Air е превозвачът с най-ниски разходи, управляващ най-младата и икономически най-ефективната флотилия с най-нисък екологичен отпечатък** в Европа. Убеден съм, че авиокомпанията ще окаже силно въздействие върху икономическото развитие на Обединените арабски емирства и туристическата индустрия.“

Шариф Ал Хашми, изпълнителен директор на Abu Dhabi Airports, коментира:

„Щастливи сме да приветстваме Wizz Air Abu Dhabi на международното летище в Абу Даби. С добавянето на новата авиокомпания броят на дестинациите и връзките, чрез които пътниците имат достъп до столицата на ОАЕ, продължава да расте, демонстрирайки нашия ангажимент за подобряване на местната мрежа и поставянето на клиента на първо място. В допълнение към прилагането на голям брой мерки за безопасност и здраве на нашите летища, ние направихме редица стратегически инвестиции, за да гарантираме, че нашите съоръжения и услуги ще превърнат международното летище в Абу Даби в оптимален регионален портал за авиокомпаниите от целия свят. Очакваме с нетърпение да посрещнем заминаващи и пристигащи пътници за техните първи полети на борда на Wizz Air Abu Dhabi.“

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.
**Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!