fbpx

Wizz Air Abu Dhabi получи първия си Airbus A321Neo

Снимки: Wizz Air

На 6 септември Wizz Air Abu Dhabi – най-новото дъщерно дружество на унгарската нискотарифна авиокомпания обяви, че първият самолет Airbus A321 Neo е вече в базата в столицата на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ). 

За новия A321 Neo на Wizz Air Abu Dhabi  

Вече като част от базираната в ОАЕ авиокомпания, тя ще оперира с регистрация A6-WZB (предишна регистрация HA-LVJ). Самолетът пристигна на международното летище в Абу Даби с полет от Хамбург на 2 септември. Той е първият от общо 50-те от този модел, които трябва да се присъединят към флотилията на авиокомпанията през следващите 10 години. Президентът на Wizz Air Йозеф Варади дори посочи, че ако нещата се развиват в положителна посока, в рамките на 15 години новата авиокомпания може да се сдобие с двойно по-голям брой самолети. 

Новата машина е конфигурирана в изцяло икономична класа с общо 239 седалки.  

Самолетът A321neo е първият в индустрията, оборудван с най-новите технологии, включително двигателите от ново поколение и уникалния за индустрията дизайн на кабината, осигуряващ 20% икономия на гориво. A321neo предлага и значителни ползи за околната среда с почти 50% по-нисък шумов отпечатък в сравнение с самолети от предишно поколение. А откакто влезе в експлоатация в началото на 2016 г., двигателят на Pratt & Whitney GTF демонстрира заявената си способност да намали изгарянето на гориво с 16% и емисиите на азотен оксид с 50%.

„Днес имаме още една страхотна новина за празнуване. С пристигането на първия ни самолет в Абу Даби ние правим важна стъпка към стартиране на нашите местни операции и развитие на присъствието ни в Абу Даби. Ние планираме също да допринесем за местното икономическо развитие и разнообразие, като предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване в нашата нискотарифна мрежа. Новият модерен самолет Airbus A321neo на Wizz Air Abu Dhabi, както и нашите засилени хигиенни мерки, ще осигурят възможно най-добрите санитарни условия за пътниците.“

Старт на полетите за Wizz Air Abu Dhabi от 1 октомври  

Wizz Air Abu Dhabi планира да започне да изпълнява полети от 1 октомври, първоначално с 6 маршрута. Някои от дестинациите, които ще включва маршрутната мрежа на авиокомпанията са Александрия, Атина, Кутайси, Ларнака, Одеса и Ереван. От превозвача уточняват,  че пълното разписание ще бъде обявено идните дни.  Първите полети ще бъдат Кутайси (Грузия) и Одеса (Украйна).  

Маршрут Честота Начало Цени от* 
Абу Даби – Кутаиси Четвъртък, неделя 1 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама 
Абу Даби – Одеса Четвъртък, неделя 1 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама 
Абу Даби – Александрия Понеделник, сряда, петък 2 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама 
Абу Даби – Атина Понеделник, сряда, петък 2 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама 
Абу Даби – Ларнака Вторник, събота 3 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама 
Абу Даби – Ереван Вторник, събота 3 октомври 2020 г. 129 ОАЕ дирхама 

Малко повече за Wizz Air Abu Dhabi 

Flightzone.bg припомня, че Wizz Air Abu Dhabi беше основана през октомври 2019 в резултат на сливане на Wizz Air и Abu Dhabi Development Holding. 70% от акциите на новия превозвач са притежание на авиокомпанията.  

Wizz Air Abu Dhabi получи статут на национален превозвач на ОАЕ в средата на юли. Изключително прецизният и ефикасен нискотарифен бизнес модел на Wizz Air Abu Dhabi има за цел да увеличи търсенето на пътувания в региона, да генерира растеж за туризма и свързаните услуги, както и да допринесе за икономическото развитие и разнообразие на Абу Даби. 

Саид Рашид Ал Саид, Директор „Маркетинг на дестинации“ в Департамента за култура и туризъм – Абу Даби, каза:

„Статутът на Абу Даби като предпочитана дестинация за бизнес пътувания и туристически ваканции от клиенти от цял свят, ще бъде затвърден още повече след пристигане на първия самолет на Wizz Air Abu Dhabi. Абу Даби е дом на безброй впечатляващи атракции и ние с нетърпение очакваме да покажем на нови посетители на всичко, което столицата на ОАЕ и околните емирства могат да предложат.“

Мохамед Хусейн Ахмед, генерален директор на Международното летище Абу Даби, коментира

„Щастливи сме да приветстваме първия самолет на Wizz Air Abu Dhabi в новата им местна база на Международното летище Абу Даби. Създаването на Wizz Air Abu Dhabi и стартирането на дейността му са ключов момент за развитието на пазара на нискотарифни авиокомпании в емирство Абу Даби. Това се случва също в резултат на успеха при прилагането на цялостни мерки за здраве и безопасност на нашите летища, както и на инвестициите ни в трансформирането на Международното летище Абу Даби в стратегически позициониран глобален център за авиокомпании от цял свят.“


Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!