fbpx

Wizz Air Abu Dhabi започва да лети до Тел Авив от 15 януари

Снимка: Веселин Цолев

Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, днес обяви нов маршрут от Абу Даби до Тел Авив, Израел. Добавянето на тази дестинация се случва в навечерието на предстоящия първи полет на авиокомпанията от столицата на ОАЕ до Атина на 15 януари 2021 г.

Връзката между Абу Даби и космополитния израелски град ще открие нови възможности за пътуващите и ще разшири и разнообрази туристическия сектор на Абу Даби. Билетите са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията (версии на платформите на арабски език вече също на налични), като цените започват от 99 дирхами*.

Председателят на компанията Йозеф Варади коментира:

„Стартирането на Wizz Air Abu Dhabi е смел ход, с който искаме да превърнем Абу Даби във входна врата за пътувания на ниски цени в региона. С радост приветстваме възможността да допринесем за усилията на Абу Даби за обогатяване на туристическия сектор в ОАЕ в съответствие с неговата социално-икономическа визия. Очакваме с нетърпение да работим с нашите стратегически партньори в ОАЕ в полза на страната, като откриваме нови възможности за пътуване пред местните жителите и туристите от цял свят.“

Wizz Air Abu Dhabi наскоро потвърди, че Атина ще е първата ѝ дестинация от столицата на ОАЕ, като полетите от международното летище Абу Даби започват утре, 15 януари 2021 г. Те ще бъдат последвани от полети до Солун от 4 февруари 2021 г.

Wizz Air Abu Dhabi е съвместно предприятие, създадено между ADQ и Wizz Air Holdings Plc. Първоначално обявената маршрутна мрежа, с която то ще стартира дейност, включва Атина, Солун, Александрия, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван. Още дестинации предстои да бъдат добавени през следващите месеци.

С флотилия, съставена от четири чисто нови самолета Airbus A321neo, авиокомпанията ще има най-ниския отпечатък върху околната среда сред своите конкуренти в региона. Wizz Air също така въведе нова ера в безопасните пътувания в мрежата си с подобрени хигиенни мерки за гарантиране на здравето и сигурността на пътниците и екипажа. Кликнете тук, за да видите видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

НОВИЯТ МАРШРУТ НА WIZZ AIR ABU DHABI

Дестинация Честота Начало Цени от*

Абу Даби – Тел Авив 4 пъти седмично; Всеки ден от 1 март 2021 г. 12 февруари 2021 г. 99 дирхами

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!