fbpx

Wizz Air с поредна нова база, този път в Бъкау (Румъния)

На 16 юни 2020 г. в Бакъу (Румъния) Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената* авиокомпания в Европа, обяви откриването на своята 31-ва база, съобщават Pan.bg. Компанията ще базира 2 самолета Airbus A320 на летището в румънския град през октомври 2020 г. Заедно със създаването на новата база Wizz Air обяви старта и на 12 нови маршрута до 6 държави от Бакъу, считано от 29 октомври 2020 г. Това е 7-ата база на авиокомпанията в Румъния и 2-рата в историческата област Молдова в Румъния. Местата по новите маршрути вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на цени от само 19.99 евро**.

Екипът на Wizz Air работи усилено, за да развива мрежата на авиокомпанията в Румъния и да осигури на пътниците повече чудесни възможности за пътуване до разнообразие от дестинации на изгодни цени. Със създаването на новата си 31-ва база и висококачествените услуги, които предлага, компанията е уверена, че ще допринесе за по-голям икономически растеж в региона, свързвайки Румъния с други европейски страни, като същевременно ще предостави достъпни възможности за пътуване на своите местни пътници.

Новата база в Бакъу също ще създаде над 70 нови директни работни места в авиокомпанията и още повече работни места в свързаните отрасли***. С двата нови самолета Airbus A320, базирани в Бакъу, ще се извършват полетите по новите 12 маршрута до: Торино, Венеция/Тревизо, Болоня, Рим/Фиумичино, Милано/Бергамо, Катания (Италия), Ларнака (Кипър), Лондон/Лутън, Ливърпул (Великобритания), Меминген/Мюнхен Запад (Германия), Билунд (Дания), Брюксел/Шарлероа (Белгия). Така портфолиото на авиокомпанията от Румъния вече включва 37 маршрута, сред които 18 до Яш и 7 до Сучава. С това разширяване на мрежата си Wizz Air ще подкрепи местния туризъм, ще донесе повече капитали в региона и ще свърже Бакъу с нови и вълнуващи дестинации.

Флотилията на Wizz Air е една от най-младите в света (със средна възраст на самолетите от 5.4 години) и се състои от най-ефективните в момента и устойчиви самолети от семейството на Airbus – A320 и A320neo. Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air бяха най-ниските сред тези на европейските авиокомпании през финансовата 2019 г. – 57.2 гр/км/пътник. В момента Wizz Air има и най-голямата активна поръчка на самолети Airbus A320neo, която ще даде възможност на компанията да намали допълнително своя екологичен отпечатък с 30% за всеки пътник до 2030 г.

Днешната новина съвпада с началото на новата ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинния екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пътниците се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

По време на пресконференцията в Бакъу Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: „Днешната новина е поредното доказателство за нашия силен ангажимент към пазара в Румъния. Вече сме най-големият оператор в страната и оставаме верни на мисията си за либерализиране на въздушните пътувания не само в столиците, но и от регионалните летища. Отварянето на най-новата база Wizz Air и разпределянето на два най-модерни самолета на летището в Бакъу подчертава важността на румънския пазар за нашите операции. Добавяйки днес 12 нови вълнуващи маршрута и спазвайки високите стандарти на нашите протоколи за безопасност, ние сме уверени, че с ултра ниските тарифи и страхотната си мрежа Wizz Air ще продължи да прави пътуването достъпно за все повече пътници в Румъния“.

Г-жа Оана Даниела Челару, изпълнителен президент на международното летище в Бакъу коментира:

От 2015 г. насам са реализирани няколко проекта за модернизация на международното летище в Бакъу. Инвестициите включват изграждане на нов пътнически терминал, кула за контрол на въздушното движение, паркинги и други строежи, необходими за изграждането на една модерна летищна инфраструктура. Също така, друг много важен проект, който се изпълнява, има за цел да увеличи носещата способност и да модернизира пистите и свързаните с тях повърхности за движение. Направени са и инвестиции, чрез които администрацията на летището иска да подобри условията за обработка на пътническите данни, да привлече нови въздушни оператори и, разбира се, да спомогне за откриване на дестинации от Бакъу.“

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ БАКЪУ

Дестинация Дни Начало Цени от**
Лондон/Лутън Всеки ден 29 октомври 2020 г. 29.99 евро

Ливърпул Четвъртък, неделя 29 октомври 2020 г. 24.99 евро

Рим/Фиумичино Понеделник, сряда, четвъртък, петък, неделя 29 октомври 2020 г. 24.99 евро

Тревизо (Венеция) вторник, четвъртък, събота 29 октомври 2020 г. 19.99 евро

Болоня Вторник, четвъртък, събота 29 октомври 2020 г. 19.99 евро

Брюксел/Шарлероа Вторник, четвъртък, събота 29 октомври 2020 г. 19.99 евро

Торино понеделник, сряда, петък 30 октомври 2020 г. 19.99 евро

Катания Понеделник, петък 30 октомври 2020 г. 24.99 евро

Милано/Бергамо Понеделник, сряда, петък, неделя 30 октомври 2020 г. 24.99 евро

Ларнака Понеделник, петък 30 октомври 2020 г. 19.99 евро

Меминген Вторник, събота 31 октомври 2020 г. 24.99 евро

Билунд Сряда, неделя 1 ноември 2020 г. 19.99 евро

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските (57.2 гр/км/пътник).
**Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.
***ACI предполага създаването на 750 работни места на всеки 1 милион превозени пътници годишно.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини