fbpx

WIZZ AIR С НОВА БАЗА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – НА ЛЕТИЩЕ КАРДИФ

Wizz Air, най-бързоразвиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, днес обяви откриването на нова база на летище Кардиф. Това ще бъде четвъртата база за Wizz Air UK – регистрираната и базирана във Великобритания авиокомпания на Wizz Air, заедно с тези на летищата Лондон Лутън, Лондон Гетуик и Донкастър Шефилд. Авиопревозвачът ще базира 1 самолет Airbus A321 на летището в Кардиф и ще добави 9 нови чудесни маршрута.

Благодарение на новата си база, Wizz Air ще предлага за първи път целогодишни супер изгодни полети от Кардиф до слънчеви дестинации, сред които Аликанте, Фаро, Ларнака и Тенерифе, както и сезонни маршрути през лятото до Корфу, Ираклион и Палма де Майорка и маршрути до Лансароте и Шарм Ел Шейх през зимния сезон. Билетите са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на WIZZ, като цените започват от само 27,99 британски лири**.

Тази първа база на Wizz Air в Уелс представлява значителна инвестиция в летище Кардиф и местния регион и ще създаде над 40 директни работни места и над 250 индиректни*** в секторите на авиацията, транспорта, хотелиерството и туризма. Свързването на Уелс с девет популярни ваканционни дестинации ще даде тласък на местната икономика чрез увеличаване на годишния капацитет на летище Кардиф с над 350 000 места, осигурявайки на местните пътници още по-достъпни и вълнуващи възможности за пътуване.

Новината за новата база идва скоро след неотдавнашно разширяване на авиокомпанията – Wizz Air UK отвори нови бази на летище Гетуик и Донкастър Шефилд през октомври и добави единадесети самолет към базата си на летище Лондон Лутън през юли. С разпределянето на този нов самолет флотилията на Wizz Air UK ще нарасне до 14 самолета, а след добавянето на тези 9 нови маршрути от летище Кардиф, местната мрежа на Wizz Air ще достигне 132 маршрута от 11 летища в Обединеното кралство.

Оуен Джоунс, управляващ директор на Wizz Air UK, каза: „Това е изключително вълнуващо време за Wizz Air, тъй като увеличаваме присъствието си във Великобритания. Създаването на четвъртата ни британска база на летище Кардиф свидетелства за отдадеността на Wizz Air към британския пазар и към подпомагането на местната икономика, тъй като с новата база ние създаваме нови работни места, стимулираме туристическата и хотелиерската индустрия и изпълняваме обещанието си да осигурим достъпни директни полети до вълнуващи ваканционни дестинации. Днешното разширяване в Уелс ще повиши свързаността в региона, така че призоваваме пътниците да се възползват от свръхниските тарифи на Wizz Air, за да пътуват до любимите си места за почивка на борда на нашата млада и зелена флотилия. С пускането на 47 нови маршрута от Великобритания само тази година, ние се стремим да предоставим максимално възможности на пътниците да компенсират изгубеното време и да си създадат нови невероятни спомени чрез пътуване.“

Спенсър Бърнс, временен главен изпълнителен директор на летище Кардиф, коментира: „От името на екипа на летището имам удоволствието да приветствам Wizz Air UK в Уелс. Фактът, че една от водещите нискотарифни авиокомпании в света е избрала да създаде следващата си база в Кардиф, е фантастична новина за Уелс. Базата на Wizz Air UK ще предложи огромен избор за нашите клиенти да пътуват до някои от най-популярните ваканционни дестинации на достъпни цени. Знаем, че много хора, живеещи в Уелс, жадуват за заслужена почивка след тази толкова трудна година и новите полети, които ще бъдат пуснати в продажба днес от Кардиф,

ще дадат страхотни възможности за почивка. Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с Wizz Air UK.“

Кен Скейтс, министър на икономиката и транспорта на Северен Уелс, заяви: „Това е добре дошла новина и важна стъпка, която ще помогне на летище Кардиф да се отърси от въздействието на пандемията Covid-19. Новите услуги на Wizz Air ще увеличат избора за пътниците, ще създадат работни места и ще донесат допълнителни икономическите ползи на летището. Очаквам с нетърпение деветте нови маршрута, които ще бъдат стартирани през следващите месеци.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

**Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

***ACI предполага създаването на 750 работни места на всеки 1 милион превозени пътници годишно.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!