fbpx

Wizz Air разширява италианската си мрежа с нова база в Бари

Снимка: Ивайло Старчев

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелена авиокомпания* в Европа, обяви днес своята 38-а база в Бари. Авиокомпанията ще базира един самолет Airbus A321 на летището в Бари през декември 2020 г. Заедно със създаването на новата база Wizz Air обяви добавянето на 3 нови маршрута от Бари (към съществуващите 16) до Болоня, Торино, Верона, 3 нови маршрута от Милано Малпенса до Неапол, Бриндизи и Ламеция Терме, и един нов маршрут, свързващ Катания с Верона. Всички те стартират от декември 2020 г. Освен това честотата на маршрута Бари – Милано Малпенса ще бъде увеличена от 7 на 11  полета седмично. Местата по новите маршрути вече могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на цени от само 4.99 евро**.

Сегашното разширяване на мрежата на Wizz Air в Бари, Милано Малпенса и Катания, както и създаването на третата ѝ италианска база в Бари, свидетелства за дългосрочния ангажимент на авиокомпанията да предоставя все по-достъпни и по-зелени възможности за пътуване на своите италиански клиенти. Първият полет на Wizz Air до Бари бе през 2010 г. и оттогава авиокомпанията е превозила почти 1 милион пътници до и от този град. Новата база ще създаде над 40 нови директни работни места. С тази инвестиция Wizz Air ще допринесе за развитието на местната икономика и местния пазар на труда***.

Джордж Михалопулос, главен търговски директор в Wizz Air, коментира:

„Днешната новина подчертава нашия ангажимент към Италия и силата на бизнес модела на Wizz Air, тъй като ние продължаваме да се развиваме през това предизвикателно за индустрията време. Откриването на третата ни база в Италия и базирането на 1 супер модерен самолет тук подчертават значението на италианския пазар за нашите операции. Радваме се да представим нови вътрешни маршрути на супер ниски цени за нашите местни клиенти – 3 от Бари, 3 от Милано Малпенса, 1 от Верона до Катания. Като се придържаме към най-високите стандарти на нашите хигиенни протоколи, ние сме уверени, че атрактивните тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще направят пътуването достъпно за все повече пътници в Италия.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

**Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

***ACI предполага създаването на 750 работни места на всеки 1 милион превозени пътници годишно.

Снимка: Ангел Александров

Зорница Буковска

Подобни новини

error: