fbpx

ВИДЕО: Донорско сърце оцеля по чудо след катастрофа на хеликоптер в Лос Анджелис

На 6 ноември медицински хеликоптер AgustaWestland 109, превозващ сърце за трансплантация, е катастрофирал в Лос Анджелис (Калифорния). Машината, регистрирана на Prime Healthcare Air Transportation, е паднала на една страна след твърдо приземяване на хеликоптерна площадка, разположена на покрива на медицински център Keck към Университета на Южна Калифорния.

На борда на 8-местния вертолет е имало 3-ма души – пилотът и 2-ма медици. Пилотът е с леки наранявания, докато лекарите се отървали без контузии. Според разпространената информация, хеликоптерът е транспортирал сърце от болницата в Ле Маса (Сан Диего).

Оцелялото след катастрофата сърце е предадено на персонала на болницата. На излъченото от телевизията видео, обаче, се вижда как медикът, който отнася внимателно контейнера със сърцето от местопроизшествието, се спъва, пада и изпуска ценния товар.

Въпреки това сърцето останало невредимо, успокояват от болницата. Два часа след аварията с хеликоптера то е присадено успешно на пациента, за когото е било предназначено. 

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!