fbpx

TUI Fly Belgium планира да изпълни първия полет с B737 MAX утре

TUI Fly Belgium – белгийсият чаптър на гиганта TUI възнамерява да изпълни първия полет с модела 737 МАХ утре, 17 февруари. Това показва информация от интернет страницата на международното летище в Брюксел.

Според нея полет ТВ1011 е планиран да излети в 09:30 часа местно време (UTC+1) по маршрут Брюксел – Малага – Аликанте – Брюксел. От данните на аеропорта става ясно още, че самолетът, с който ще се осъществи полета, е с регистрация OО-MAX.

Информацията не беше напълно потвърдена от говорителката на TUI Belgium Сара Соуцин, която заяви, че след като EASA одобри връщането във въздуха на 737 МАХ авиокомпанията възнамерява да възстанови полетите в близко бъдеще. Тя допълни, че през изминалата седмица авиокомпанията е изпълнила тестов полет със самолет от този тип без пътници.

TUI Fly Belgium разполага с 4 самолета Boeing 737 MAX в своята флотилия. Те се намират на паркинг на летището в Брюксел вече повече от 20 месеца, след като машината беше приземена заради 2 тежки инцидента през март 2019.

TUI Fly изпълни своя първи тестов полет с модела В737 МАХ на 10 февруари, а самолетът беше с регистрация ОО-ТМУ.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!