fbpx

Swissport си осигури още 300 милиона евро ликвидност

DSC_0063

На 20 август един от най-големите оператори за наземно обслужване на летищата Swissport обяви, че консорциум от сигурни ad-hoc кредитори (AHG) са потвърдили финансирането й с 300 милиона евро под формата на “обвързващ ангажимент”. Така на практика компанията си осигурява незабавна ликвидност и възможността да приключи процеса на реконструкция. Благодарение на новата финансова инжекция тя ще може по-лесно да се справи с ефекта, предизвикан от разпространението на COVID-19 в световен мащаб.  

Транзакцията се очаква да бъде осъществена по-късно тази година. Тя ще допълни първите 200 милиона евро, които Swissport вече получи като финансова помощ на 18 август.   

Успоредно с това Swissport обяви и предварителни резултати към 30 юни 2020. Приходите на компанията възлизат на €235.5m, което е с около 70% спад в сравнение със същия период през изминалата година. Услугите за наземно обслужване, предоставени от фирмата, са спаднали с близо 90%, а обемът на карго-услугите – с 24%.   

Нещата за наземния оператор започват да се подобряват. На 17 август Swissport обяви на официалната си страница, че е подновила договора за обслужване на карго-дивизията на Qatar Airways на международното летище “Шипхол” в Амстердам, Холандия, както и Манчестър и Бирмингам. Посредством възобновените договори Swissport може да свърже Qatar Airways Cargo с други регионални летища във Великобритания като Абърдийн, Белфаст, Бристол, Ийст Мидландс, които досега не бяха обслужвани директно, се казва в изпратено до медиите съобщение от наземния оператор.  

Новите 5 годишни договори влизат в сила считано от 1 септември 2020 и определено ще засилят вече установеното успешно сътрудничество между Swissport и Qatar Airways Cargo.      

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!