fbpx

Белгийският клон на Swissport обяви фалит

Белгийският клон на международния оператор за наземно обслужване SwissportSwissport Belgium (част от консорциума Swissport International AG) обяви фалит, съобщи днес онлайн изданието 24aviation.be, цитирайки изпратено до медиите обявление. Заедно с Aviapartner, Swissport Belgium изпълнява почти всички наземни операции на Летище Брюксел.

След като подпомагахме Swissport Belgium години наред, този път трябва да признаем, че не намираме варианти за по-нататъшно развитие на това звено” – казва Ерик Борн – изпълнителен директор на компанията-майка Swissport International AG.

Нашите белгийски директори и техните екипи работеха изключително усърдно, за да спасят бизнеса, но за съжаление не успяха да подкрепят техният план за развитие с изискуемите договори за партньорство с различните авиокомпании. Така, без тези необходими договори и без финансова база, звеното в Белгия ще продължи да разчита на помощ от нас„, допълни той. 

Карго отделът на Swissport Belgium (Swissport Cargo Services Belgium) e отделно звено и няма да бъде афектиран от банкрута на компанията”, се уточнява в съобщението. 

В резултат на фалита без работа ще останат 1,469 служители на Swissport Belgium. Положението на наземния оператор стана доста трудно, след като основният й клиент Brussles Airlines преустанови полетите си на 21 март. Swissport Belgium разчита на извършване на операции по наземно обслужване преди всичко на пътнически самолети и изключително малко карго полети.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!