fbpx

Сърбия получи първия от трите медицински хеликоптера „Ансат“

Министерството на отбраната на Република Сърбия е получила доставката на първия от общо три хеликоптера „Ансат“ от холдинга Russian Helicopters, съобщи Bussinessairnews.com.

                „Ансат“ е медицински хеликоптер, оборудван със съвременни средства за евакуация и лечение на пациенти. Предназначеният за Сърбия вертолет е снабден с носилка и медицински модул. В салона могат да се превозват до 7 пациента. Оборудването включва още система за интубиране, ЕКГ за проследяване на сърдечната дейност в реално време и други средства за евакуация на пациенти.

„Ансат” е лек двудвигателен многоцелеви хеликоптер, чието серийно производство е разположено в Казанския завод за хеликоптери. Дизайнът на вертолета позволява бързо да се трансформира и в товарен, и в пътнически с възможност за пренасяне до седем души. Той разполага с два двигателя до 620 к.с. С пълен резервоар „Ансат“ може да измине 520 км с крайсерска скорост от 240 км/час. Може да се издигне до височина от 6000 м. Хеликоптерът е сертифициран за използване с медицински модул и може да работи в температурен диапазон от -45 до +50 градуса. Завършилите високопланински изпитания на „Ансат” потвърждават възможностите му за работа в планинска местност на височина до 3500 метра.

Република Сърбия е подписала договор за общо 3 хеликоптера „Ансат“. Споразумението включва и обучението на 2-ма пилоти и 3-ма инженери в тренировъчния център в Казан.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!