fbpx

Су-27 е ескортирал RC-135 на САЩ над Черно море

Руски Су-27 беше вдигнат, за да придружи американски разузнавателен самолет над Черно море, съобщава Pan.bg, позовавайки се на информация на ТАСС. Според Министерството на отбраната на Руската федерация не се е допуснало нарушаване на държавната граница

Изтребител Су-27 излетя в събота, за да идентифицира и ескортира разузнавателния самолет RC-135 на ВВС на САЩ над Черно море. Това съобщи Националният център за контрол на отбраната на Руската федерация (част от руското министерство на отбраната).

Те отбелязаха, че на 28 ноември руският контрол на въздушното пространство над неутралните води на Черно море откри въздушна цел, приближаваща се до държавната граница на Руската федерация. „За да идентифицира въздушната цел и да предотврати нарушаването на държавната граница на Руската федерация, във въздуха беше вдигнат изтребител Су-27 от дежурството по ПВО на Южния военен окръг. Екипажът на руския изтребител идентифицира въздушната цел като стратегически разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ и го придружи над водите на Черно море „, – се казва в съобщението.

Полетът на руския изтребител е осъществен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство, държавната граница на Руската федерация не е нарушена, подчерта Министерството на отбраната на Руската федерация . След като чуждестранният военен самолет се отдалечи от държавната граница, руският изтребител се завърна безопасно на собственото летище.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!