fbpx

Спряна е плановата летателна дейност в Българската армия

Снимка: Владимир Касабов, снимката е илюстративна

Към момента плановата летателна дейност в Българската армия е спряна. Изключение ще се прави, само ако се наложи изпълнението на специални задачи. Това съобщи началникът на отбраната Емил Ефтимов, който заедно със служебния премиер Стефан Янев и военния министър Панайотов посетиха вчера, 9 юни, мястото и операцията по издирване на падналия в морето пилот.

Операцията по търсене и спасяване и по издирването на останките на самолета ще продължи, докато не бъде загубена и последна надежда. Всички възможни средства на ВМС са в района.

Командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров уточни, че проверката на авиационната техника е постоянен процес и преминава през различни етапи. По думите му, процедурите са много и така се минимизира вероятността човешка грешка да е причина за неизправност. Жизненият цикъл на МиГ-29 е до 2030 година.

Черната кутия не е намерена, намерени са материали, които са обект на този тип разследване, каза той. Към 07:00 часа на 10 юни спасителната операция на ВМС продължава. Припомняме, че изтребителят, управляван от м-р Валентин Терзиев – началник щаб в 3-та авиационна база Граф Игнатиево, изчезна от радарите в 00:45 часа на 9 юни.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: