fbpx

Spotters Place: Летище Пловдив – неделно-петъчен акцент с кап. Вичев

Снимки: Капитан Димо Вичев

Неделно-петъчен сек…ъъъ… Самолетен акцент“ Екипът на FlightZone бяхме приятно изненадани от ексклузивната галерия от Летище Пловдив, която ни изпрати току-що капитан Димо Вичев. На нея се забелязва засилен трафик на аеропорта край Града на тепетата в сравнение с предишните месеци.

Денят започна с ранно излитане в 08:33 часа карго самолет Saab-340 с регистрация HA-TAD за Нюрнберг. На перона пред терминала „крило до крило стояха двама братя, от различни семейства“, споделя капитан Вичев.

Украинският Ан-12 с регистрация UR-CAJ и руският Ан-12БК с регистрация 11529, собственост на РСК „МиГ“, също красяха перона. Кап. Вичев коментира:

„В 08:55 часа руснакът изрулира към източния край на пистата и се подготви за излитане. Наложи се да изчака кацането на самолет Cessna 560XL Citation с регистрация D-CAWO, който пристигна от Хановер, Германия. След като кацна в 09:03 часа руският самолет се засили по пистата на запад и излетя за Русия.“

 След Кратък престой Cessna 560XL Citation (D-CAWO)излетя за летище Ostend–Bruges в Белгия. В 11:07 часа на Летище Пловдив пристигна друг интересен посетител. PC-12 с регистрация D-FLAG дойде от летище Аугсбург, Германия.

В същото време в авиобаза Крумово се извършаваха регулярни полети, като този ден имаше тренировка за кацане на високопланинска площадка. Площадката се намираше в района на връх Баташки снежник. На следващата снимка от кабината на вертолет Кугър отпред се вижда язовир Батак. „На връщане към Крумово чухме по радиото че трябва да изчакаме да излети украинския Ан-12. Той излетя около 13:15 часа за Гьотенбург Швеция, успях да го снимам от около 2000м височина от кабината на „Кугъра“. Малката чертичка с черна диря в небето.“, каза още кап. Вичев.

За финал в 15:00 часа излетя малкият красавец с интересната регистрация D-FLAG обратно за Аугсбуг с междинно кацане в София.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!