fbpx

Екипаж от 16 ТАГ със самолет C-27J Spartan прибра малката Марая в България

Снимки: 16 Транспортна авиогрупа

Малката Марая, която беше на лечение във Франция се завърна в България. Това стана благодарение на Министерството на отбраната и военнослужещи от 16-та Транспортна авиогрупа. Полетът, изпълнен на 17 октомври беше  поредната хуманитарна транспортно-санитарна задача на момчетата и момичетата от базата във Враждебна със самолет С-27J Spartan.

Припомняме, че момичето бе транспортирано до клиниката „Роберт Дебре“ (Париж, Франция) на 12 октомври пак със самолет С-27 от екипаж в състав: майор Веселин АСЕНОВ – КЕ, капитан Николай ГЕОРГИЕВ – ПКЕ и майор Мирослав ПИПЕВ – БИ).
Военнотранспортният самолет на Българските ВВС излетя за летище Шарл дьо Гол вчера, като на него предварително бе монтирана необходимата медицинска апаратура и екипировка. На борда се намираха и двама лекари от МБАЛ „Лозенец“. В 20:15 часа самолетът кацна на летище София с Марая, нейните родители и медицинския екип.

След приземяването от името на целия личен състав на 16 Транспортна авиогрупа бяха изказани пожелания за „скорошно възстановяване на малката принцеса и щастливо детство“. Отправени бяха и специални благодарности към медицинския персонал и държавните структури, които организираха изпълнението на тази високо благородна мисия.

Екипът на Flightzone.bg поздравява екипажа на самолета, изпълнил полета вчера в състав:
– Подполковник Пламен ДОНЧЕВ – командир на екипажа;
– Майор Веселин АСЕНОВ – помощник-командир на екипажа;
– Майор Мирослав ПИПЕВ – борден инженер (той и инженер по медицинска апаратура и оборудване).

Зорница Буковска

Подобни новини

error: