fbpx

СКСО: Близо 70 новоназначени военнослужещи положиха клетва в Пловдив

Снимки: Министерство на отбраната

Близо 70 новоназначени военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) положиха военна клетва днес, на централния площад в Пловдив. Това се случва часове след Деня на военния парашутист от Българската армия – 18 октомври.

Със заповеди на министъра на отбраната и на началника на отбраната за високи резултати в бойната подготовка бяха наградени военнослужещи от СКСО. Наградите връчи командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев. На празника присъстваха началници на военни формирования, кметът Здравко Димитров, областният управител на Пловдив Дани Каназирева, Негово Високо Преосвещенство Пловдивският митрополит Николай, ветерани, кметове, народни представители, много граждани.

„Работи се по проект за мобилност на Силите за специални операции.  Бойните бронирани машини, предвидени  по него, са от 50 до 100 и ще са предназначени за изпълнението на задачи за борба с тероризма“, съобщи командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев.

В СКСО с последните конкурси са попълнени вакантните длъжности за войници. До нова година се очаква да бъде окомплектован и първоначалният състав на оркестъра на СКСО, съобщи още генерал-майор Матеев.

След клетвата беше проведена и информационната кампания на „Министерството на отбраната“ – „Бъди войник“. Очаквайте голяма галерия по-късно днес.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!