fbpx

„Сините ангели“ зарадваха домашната си публика с невероятно авиошоу над плажа на Пенсакола

На 18 юли, в неделната галерия, ще видим наистина зашеметяващи кадри от авиошоуто на демонстрационната група на американския флот „Сините ангели“ (The Blue Angels). Ниски прелитания непосредствено над плажа на емблематичната Пенсакола, майсторски изпълнения на всякакви маньоври, много емоции и хиляди фенове – това са само някои от нещата, които белязаха поредното авиошоу във Флорида, състояло се през изминалата събота (10 юли).

75-тото издание на плажното авиошоу в Пенсакола ще остане в историята на демонстрационната група с няколко „първи“.

За пръв път пред собствената си публика в Пенсакола „Сините ангели“ летяха с новите самолети F/A-18 E/F Super Hornet, които са по-бързи, по-внушителни и с по-малък разход на гориво от старите. Дебют направи и изцяло новият „Fat Albert” – военнотранспортният C130J Super Hercules. Това бе и първото пълно авиошоу в Пенсакола от началото на пандемията от COVID-19. Не на последно място, това бе и първото авиошоу в Пенсакола на командира Брайън Касълринг, който летя на изтребител №1.

Междувременно, на 14 юли, „Сините ангели“ обновиха календара си за 2021 година, добавяйки още 3 авиошоута – едно през август и две през септември.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: