fbpx

Silk Way West Airlines с поръчка за 5 товарни самолета Boeing 777

На 28 април корпорацията Boeing съобщи, че азербайджанският частен оператор Silk Way West Airlines e направил поръчка за 5 товарни самолета от типа 777. Това се случи по време на официална церемония в Баку, на която присъстваха президентът на Silk Way Group Заур Акхундов, Рашад Набиев – министър на транспорта, комуникациите и високите технологии на Азербайджан, както и Ърл Литценбергер – американският посланик в Азербайджан, и разбира се Стан Диъл – президент и изпълнителен директор в Boeing Commercial Airplanes. е първата поръчка на в Каспийския регион и Централна Азия, допълват от холдинга.

Тази сделка е важна част от обновяването на нашата флотилия, както и задлжението ни да покрием очакванията на нашите клиенти. Уверен съм, че придобиването на нови товарни самолети ще утвърди позицията ни на световния карго-пазар за следващите 15-20 години.”, каза Заур Акхундов – президент на Silk Way Group.

Boeing 777 Freighter е най-големият товарен двумоторен самолет в света. Той има въмможност да прелети 9200 km и да носи полезен товар от 102 010 kg. Големият обсег на самолета води до значителни икономии за Silk Way West Airlines, тъй като намалява броя на междинните кацания и съответно таксите, които авиокомпанията трябва да плаща. В допълнение на това производителите са помислили за по-добра оптимизация на разхода на гориво, както и съкращаване на вредните емисии със 17% в сравнение с конкурентите на пазара.

Към момента Silk Way West Airlines разполага с 15 самолета 747-8F и 747-400F.

777 се оказа най-продаваният товарен самолет в историята на Boeing. От началото на програмата през 2005 г. към момента поръчките в световен мащаб на тази машина са 247 777, показват данни на корпорацията.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!