fbpx

„Шабла 2021-2“: Бойните стрелби завършиха успешно

Снимки: ВВС

Вчера, 11 септември, успешено завършиха експерименталните и съвместни бойни стрелби по въздушни и морски мишени на формирования за противовъздушна отбрана от Българската армия „Шабла-2021-2“ и стрелбите със зенитно-ракетни формирования и авиация от Въоръжените сили на Република Сърбия. Това съобщиха от пресцентъра на Военновъздушните сили.

По време на „Шабла 2021-2“ военнослужещи от българските и сръбски Военновъздушн са светещаи сили изпълнява задачи, използвайки парашутна мишена, чийто пуск извършват самолети Су-25 и радио-управляема мишена от типа Р-01, имитираща безпилотен разузнавателен апарат бяха изпълнени реални стрелби от формирования от състава на Военновъздушните сили, Сухопътните войски и Съвместното командване на специалните операции ,,въоръжени с преносим зенитно-ракетен комплекс „Стрела-2М“.Със ЗРК „ОСА-АКМ“ по ниско летящи и пикиращи цели и през двата дни стрелят формированията от състава на зенитно-ракетния дивизион на 61 механизирана бригада на Сухопътни войски.

Проведе се бойна стрелба на ракетните и артилерийски формирования с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ от военно формирование 22130 – Ямбол към 4-ти Артилерийски полк. В осигуряване на стрелбите участва вертолет AS 532 AL “Cougar” от авиобаза Крумово и сили и средства от състава на Военноморските сили. Сръбските изтребители МиГ-29 стрелят и през двата дни с ракети Р-60 и Р-73.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: