fbpx

Пътнически самолет на El Al е бил ескортиран от изтребители

На 30 април пътнически Boeing 787 Dreamliner (рег. 4Х-EDH) на авиокомпания El Al, изпълняващ полет от Ню Йорк до Тел Авив, е бил ескортиран в края на пътуването си от изтребители, предава AVherald.com.

Причината е получен сигнал за наличие на бомба на борда на машината, се казва в съобщението. Той е бил подаден от екипажа, докато самолетът е прелитал над Испания.

                Полет LY2 на El Al е редовна седмична линия от американското летище JFK до израелското „Бен Гурион“. Самолетът е бил ескортиран последователно от военни самолети на Италия, Гърция и Израел. Според Greekreporter, гръцките изтребители са били двойка F-16 Fighting Falcon, които придружили Boeing-ът до навлизането му във въздушното пространство на Кипър.

                В крайна сметка самолетът се е приземил безпроблемно 4 часа след първия получен сигнал и , след като е било потвърдено, че не се намира под никаква заплаха.

                Припомняме, че това не е първият случай за сигнал на бомба на борда на самолет на El Al. През 2016-та година полет LY2 е бил ескортиран и от български изтребители поради същата причина.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!