fbpx

Ryanair поднови полетите си до Пловдив, самолетът кацна със 130 пътници на борда

Снимки: Богомил Петров/Летище Пловдив

Днес, 4 юни, Летище Пловдив посрещна първия след дълга пауза полет на нискотарифната ирландска авиокомпания Ryanair. Самолетът Boeing 737-800 (рег. EIEBP) кацна на аеропорта в Града на тепетата в 12:23 часа със 130 пътници на борда и излетя в 13:22 часа със 132 души.

Полетите от Пловдив до Лондон Станстед и обратно ще се изпълняват всеки понеделник и петък, съответно от 21:20 и 12:25 часа българско време.

Припомняме, че все още за влизане във Великобритания трабва да бъде представен резултат от негативен антигенен, ламп или PCR тест за Covid-19, направен до 3 дни преди излитане. Тестът трябва да бъде на английски, френски или испански език. Трябва да се предостави оригиналния сертификат за резултата от теста. Превод на тест не се приема. Тест пакетът трябва да бъде предварително резервиран. Наред с това трябва да бъде попълнена и подадена Форма за локализиране на пътниците (Passenger Locator Form (PLF), включително и транзитните такива.

Всички пътници, с крайна дестинация в Англия подлежат на задължителна 10-дневна карантина, независимо от предоставения отрицателен Covid 19 тест. За деца под 11 години не се изисква предоставяне на Covid 19 тест, но остава необходимо попълването на Passenger Locator Form и поставянето под карантина при пристигане. С новата категоризация, която Великобритания въведе за държавите, може да се запознаете тук.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: