fbpx

Ryanair отваря база на парижкото летище „Бове“

Снимка: Владимир Касабов

На 25 септември европейската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви намеренията си да отвори нова база, която ще бъде разположена на парижкото летище “Бове”. Това предаде изданието Simpleflying.com. Така превозвачът ще открие десетки нови работни места след редицата трудности, които изпита заради разпространението на коронавируса и удара, който той оказа върху авиацията в световен мащаб.  

Базата в Бове ще бъде четвъртата за Ryanair във Франция. Очаква се тя да заработи от 3 декември. Авиокомпанията ще базира там два самолета. Плановете на Ryanair са да изпълнява около 150 полета седмично до 32 дестинации. Ирландският превозвач ще започне да осъществява полети до Пафос (Кипър) и Манчестър (Великобритания) два пъти седмично. За новата си база Ryanair ще направи сериозна инвестиция, която възлиза на около $200 милиона. 

“Отварянето на новата ни база на летище “Бове” ще ни даде възможност да открием над 2300 работни места. Това се случва във време, когато дори големи авиокомпании като Air France свиват капацитета си и съкращават служители.” – коментира Джейсън Макгинес – Маркетинг директор в Ryanair.  

Flightzone.bg припомня, че в резултат от кризата с коронавируса, Ryanair беше принудена да отмени всички полети през април и май. Авиокомпанията обслужваше само 20 дестинации по време на пандемията. Превозвачът поднови полетите си през юни, но се завърна стабилно в небето едва от 1 юли, въвеждайки новите мерки за опазване живота и здравето на своите клиенти в условията на COVID-19.  

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини