fbpx

Qatar Airways официално показа брандирания в цветовете на Световното първенство по футбол 2022 Вoeing 777-300ER

Снимки: Aeronews

Qatar Airways – официален партньор и авиокомпания на FIFA показа изцяло брандирания с цветовете на Световното първенство по футбол 2022 самолет Boeing 777-300ER (рег. А7-ВЕВ).

         Както Flightzone вече съобщи, първи снимки на специалната машина се появиха още преди седмица. Новата машина изпълни днес първите си полети, от Доха до Цюрих и обратно, съответно с № QR095 и QR096. На летището в Цюрих самолетът беше посрещнат по традиция с воден салют.

Полетът не е случаен, тъй като именно Швейцария е домът на FIFA. И не само това. Първенството стартира точно на този ден след две години.

Припомняме, че Катар беше избрана за домакин на Световното по футбол през 2022 на 2 декември 2010 пред Австралия, САЩ, Южна Корея и Япония. Това ще бъде първата световна купа, която някога ще се проведе в арабския свят и първата в мюсюлманска страна с мнозинство. Също така това ще бъде второто световно първенство, което ще се проведе изцяло в Азия след турнира през 2002 г. в Южна Корея и Япония (Световното в Русия включваше едно азиатско място – Екатеринбург). В допълнение, турнирът ще бъде последният, който ще включва 32 отбора, планира се да се състезават 48 отбора през 2026 г.

         Това няма да бъде единствената машина във флотилията на Qatar Airways с цветовете на Световното първенство по футбол 2022. Авиокомпанията ще брандира общо 7 самолета, като следващият е А350-900 с регистрация А7-ALL.

         Съвсем скоро Qatar Airways ще пуснат и специални пакети за посещение на екзотичната дестинация във връзка с предстоящото Световно първенство по футбол през 2022 г.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!