fbpx

Qatar Airways с 4 полета седмично до София от 15 юли

Qatar Airways ще поднови полетите си от/до София от 15 юли, съобщава авиокомпанията на официалния си сайт. Това потвърдиха и от пресслужбата на столичното летище за FlightZone.bg в четвъртък.

Според информация на Routesonline.com полетите Доха – София/София-Доха ще се осъществяват с междинно кацане в Букурещ със самолет Airbus A320. Те ще бъдат с намалена честота – 4 пъти седмично (понеделник, сряда, петък и неделя). Очаква се Qatar Airways да възстанови напълно полетите си до столицата от 25 октомври тази година с 11 директни полета седмично.

До края на юли Qatar Airways ще увеличи маршрутната си мрежа до над 65 дестинации и ще изпълнява около 450 полета дневно, пишe изданието Airwaysmag.com. Това е още един знак, който показва, че гражданската авиация се възстановява постепенно от най-голямата криза в световната авиационна история, а именно пандемията от COVID-19.

На първи юли Qatar Airways възобнови полетите си до Бали, Бейрут, Белград, Берлин, Бостън, Единбург, Ларнака, Лос Анджелис, Прага, Вашингтон и Загреб. Според изпратено до медиите прессъобщение, към края на настоящия месец авиокомпанията очаква да достигне 2/3 от нормалния си обем полети преди пандемията. За юли Qatar Airways има планирани 3500 полета в сравнение с 2100 за юни.

Нов маршрут до Торонто

От днес базираната в Доха авикомпания започва да изпълнява и полети до Торонто със самолети Airbus A350-900 и Boeing 777 по 4 пъти седмично. В допълнение на това по време на пандемията авиокомпанията изпълняваше репатриращи полети до Канада, както и карго полети за доставки на медицински материали и екипировка. Превозвачът работеше в тясно сътрудничество с канадското правителство за репатрацията на около 16, 000 канадски граждани от Азия до Средния Изток.

И докато доста авиокомпании олекотяват мерките за безопасност на борда, Qatar Airways обяви, че ги увеличава. Базираният в Доха превозвач изисква пътнициде да носят предпазен шлем или маска по време на всеки техен полет. Кабинният екипаж носи лично защитно облекло (PPE).

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!