fbpx

Австралийската Qantas планира да превозва само пътници, ваксинирани срещу COVID-19

Най-голямата австралийска авиокомпания Qantas няма да пуска на борда хора, които не са ваксинирани срещу COVID-19, предава ВВС. Това съобщи в понеделник генералният директор на компанията, Алън Джойс. Според него в момента, в който ваксината за коронавирус бъде

“Все още работим върху новите ни правила, които ще влязат в сила след като ваксината се разпространи масово. Според тях всички пасажери на международните ни полети, ще трябва да представят документ за ваксинация преди пътуването им. Все още не сме решили дали ще приемем подобни мерки за вътрешните полети“ сподели Джойс.

Според него темата в момента активно се дискутира в бранша, а Qantas няма да е единствената авиокомпания, която ще изисква документ за имунизация.

„От разговорите ми с колеги от целия свят, смятам, че това ще е масова практика в бранша“, добави директорът на Qantas.

Очакванията му са, че нормализиране на авиотранспорта може да се очаква чак в края на 2021г., ако дотогава има ефективна ваксина.

„За жалост, поради високите нива на заболеваемост в Европа и Америка, няма да можем да възстановим редовните си полети до тези дестинации, докато ваксината не се разпространи масово, което най-вероятно ще стане в края на другата година“ смята директорът на третата най-стара авиокомпания в света.  

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!