fbpx

Първи полет на GullivAir с новите ATR-72-600

Снимки: Корица – Васил Иванов;

Днес, 29 април, българската авиокомпания GullivAir изпълни първия си полет с новите си самолети ATR-72-600. Машината с регистрация LZ-DAH и полетен номер GBG501/2 излетя от София и кацна на летище Бургас за демонстрационен полет пред ГД „ГВА“ и вписване в Сертификата за авиационен оператор (CAO), уточниха от превозвача за FlightZone.   

Снимка: GullivAir

Припомняме, че самолетите бяха регистрирани от родната компания за авиационни консултантски услуги IAS през февруари тази година и пристигнаха в страната малко след това. Останалите две машини са с регистрации LZ-DAJ и LZ-DAI.   

Снимка: GullivAir

Плановете на авиокомпанията са основно за редовни полети на близки дестинации с този тип самолет, както и  за чартърни полети до Турция, континентална Гърция и гръцките острови. От GullivAir допълниха, че заради постоянно-променящата се ситуация, все още не са обявили и пълното си лятно разписание, както за регионалните самолети от типа АТР-72-600, така и за междуконтиненталните А330-200. Във FlightZone ще ви уведомяваме за предстоящите полети на превозвача.  

Снимка: Симеон Найденов
GullivAir в София, Снимка: Симеон Найденов
GullivAir в Бургас, Снимка: Стоян Райнов

Зорница Буковска

Подобни новини

error: