fbpx

Президентът Радев –патрон на семинар във ВВВУ „Георги Бенковски“

Снимки: ВВВУ

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България г-н Румен Радев ще посети на 12 април Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Той е патрон на семинар, посветен на 60-та годишнина от първия полет на човек в Космоса.

Темата на семинара „Бъдещето на въздухоплаването и космическите изследвания в Република България“ привлече вниманието на 24 –ма учени от Института за космически изследвания към БАН , ВА „Г.С.Раковски“, Уни БИТ, СУ „Св.Климент Охридски“, Министерство на отбраната и структурни звена на ВВС, представители на Асоциацията на Българската авиационна индустрия , летище Варна.

Ще бъдат споделени лични наблюдения, идеи, проекти и добри практики по двата основни въпроса на семинара: „Космически изследвания в България“ и „Съвременни тенденции във висшето образование при подготовката на авиационни кадри“.

За участие в семинара се очакват командира на ВВС, генералния директор на държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ , директора на ИКИТ-БАН, председателя на асоциацията на Българската авиационна индустрия.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!