fbpx

Новият Beechcraft Denali на Textron Aviation изпълни първи полет

На 23 ноември новият турбовитлов самолет на Textron Aviation – Beechcraft Denali изпълни първия си полет. В тази връзка Рон Драпър, изпълнителен директор на Textron Aviation заяви:

Днешният първи полет не е само значителна стъпка напред за Denali. Това е наистина страхотен момент за служителите, нашите доставчици и клиенти, които ще летят на този самолет. Със своите екологични двигатели и най-голям салон в сегмента, това е машина, която ще промени представите за високо-технологичен турбовитлов самолет. Днешният полет е само началото, като предстоят редица тестове при подготовката на самолета за сертификация и доставка до клиентите.“

Пилотиран от тест пилота Питър Грейси и главният тест пилот на Textron Aviation Дъстин Смаъзър, прототипът на самолета, задвижван от новия двигател Catalyst на GE Aviation излетя приблизително в 08:20 часа местно време от домашното за компанията летище Eisenhower International Airport. Полетът продължи близо 2 часа 50 минути, през което време екипът тества работата на машината, нейната стабилност и контрол, както и навигационните системи. Новият Denali достигна до височина почти 4800 m и скорост 333 кm/ч.

Новият Beechcraft Denali ще може да достига максимална далечина на полета от 2963 km и да превозва между 8 и 11 максимален брой пътници.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: