fbpx

Момчил Риладжиев: За магията на безмоторното летене, съчетана с красотата на Пиринеите

От 1 до 23 юли 2020 Глайдинг България съвместно с Аероклуб “Нимбус” – Испания дават възможност на всеки желаещ да изпита тръпката и удоволствието, наречено полети да се докосне до невероятната комбинация между безмоторно/моторно летене и уникалната красота на топлите испански Пиренеи.
Всички любители на природата ще имат възможност да посетят живописните пиренейски паркове, гори, езера, реки, градчета, ресторанти, крепости и манастири, а също и да летят безшумно, заедно с птиците над тях. Ще имат възможност да преминат арагонския участък на пътя Ел Камино де Сантяго.

Безмоторното летене, което по-нататък ще наричаме глайдинг, е най-старият, екологичен и в същото време безопасен начин да се докоснеш до магията на летенето.


Ето какво споделя пред FlightZone.Bg един от създателите на Глайдинг България Момчил Риладжиев:
“Здравейте приятели на планерния спорт или както предпочитам да го наричам – глайдинг. Поздрави от Терминал 4 на Барахас – летище Мадрид. С Аероклуб “Нимбус”работим от 1 година или по-точно от 15 март 2019. Тогава стартирахме едно ползотворно сътрудничество с цел глайдинг туризъм на българи в Испания и на испанци в България над Балканите, както и лицензиране на българи в Мадрид с SPL (Sailplane Pilot License) за безмоторни самолети.


„Всеки, който желае може да дойде да спортува глайдинг над Пиринеите. Те са прекрасно място за нашия спорт, който ми е трудно да опиша с прости думи. Накратко ще кажа, че глайдингът това е истинското летене, натуралното летене. Това е въздушен спорт, при който всеки един полет е състезание за пилота. Често се шегуваме, че се нарича планеризъм, защото трябва перфектно да си плануваш полета. Трябва да дадеш и покажеш максималното от себе си. Затова за мен това е най-добрият въздушен спорт.
В Пиринеите обаче не е само глайдинг. Тук има всички видове спорт и туризъм
.” – допълва Момчил Риладжиев.


Най-лесно до мястото за изпълнение на полетите може да стигнете от София или Варна с полет на Ryanair или Wizz Air, през Барселона или Мадрид, както и с влак или автобус.
Летене над Пиринеите е 100-80 евро/бр. Другите атракции са 15-25 евро/бр. Настаняване в къщи за гости и хранене е около 35-40 евро/ден.
Телефон за информация и записване: 0887607845.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!