fbpx

MEA получи още два самолета Airbus A321Neo

Снимка: Simpleflying.com

                Лизинговата компания Lessor BOC Aviation достави на лизинг два самолета Airbus A321Neo на ливанския превозвач Middle East Airlines (MEA). Те се присъединяват към досегашните 3, които авиокомпанията има във флотилията си и така към момента техният брой става общо 5, съобщава Simpleflying.com.

                MEA е сред най-новите оператори на A321Neo. Превозвачът получи първата си машина от този тип в средата на юли тази година от завода в Хамбург (Германия). Самолетът се задвижва от турбовентилаторни двигатели PurePower PW1100G-JM на Pratt&Whitney и е конфигуриран в удобна двукласна конфигурация с 28 места в бизнес класа и 132 места в икономична класа. Също така самолетът е оборудван с последно поколение развлекателна система по време на полет и високоскоростна свързаност. Задвижван от най-новите двигатели, с аеродинамични подобрения и иновации в кабината, A321neo предлага намаляване на разхода на гориво с 20%, както и 50% намаляване на шума. През октомври MEA се сдоби с третия A321Neo, който се оказа и № 10 000 от семейството на Airbus A320.

                Самолетите Airbus A321Neo на MEA изпълняват полети на къси и средно-дълги разстояния като от Бейрут до Дубай, Кайро, Истанбул, Париж, Копенхаген и др. След увеличаване на броят на машините от този тип във флотилията на авиокомпанията, се очаква тя да разшири и полетната си програма.

Middle East Airlines – Air Liban (MEA) 

Авиокомпанията е създадена през 1945 г. Това е частна търговска компания, управлявана по търговския закон на Ливан. MEA е един от основните авиопревозвачи в региона на Близкия изток. От домашната си база на международното летище „Рафик Харири“ в Бейрут, MEA изпълнява полети до 32 международни дестинации в Европа, Близкия изток и Западна Африка. MEA е член на световния алианс SkyTeam, който включва мрежа от авиокомпании, които покриват 1150 дестинации в 177 държави. Флотът на MEA се състои от 18 самолета Airbus, оборудвани с най-новите технологии и системи за развлечение по време на полет.

BOC Aviation

Базираната в Сингапур лизингова компания BOC Aviation притежава 335 самолета, има правата върху още 40, както и фирмени поръчки за други 180. Така флотилията й наброява 555 самолета. Някои от нейните клиенти включват авиокомпании като Southwest, Qatar Airways, Wizz Air, Cathay Pacific, United Airlines и други.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!