fbpx

Lufthansa спира операциите и на останалите 8 Airbus A380

На проведена вчера среща голямата немска авиокомпания Lufthansa реши да замрази операциите и на останалите 8 Airbus A380 Superjumbo, съобщи Airlive.net. До средата на 2025 година превозвачът възнамерява да намали флотилията си с около 150 машини.  

Малко по-рано Lufthansa заяви, че планира да се раздели със 100 от машините си заради все още неотшумялата криза с COVID-19. Впоследствие обаче тази бройка беше значително увеличена. Наред с двуетажните А380, полетите ще спрат да се изпълняват и от 10 A340-600. 

Наред с намаляването на флотилията, на проведената вчера среща, Lufthansa изрази притеснението си, че едва ли ще достигне скоро дори 50% от обема на работа преди кризата с коронавируса. Напротив, авиокомпанията очаква този нивото на този процент да варира около 20-30. Пак първоначално, Lufthansa обяви, че възнамерява да се раздели с около 22 000 служители. Сега, авиокомпанията планира да увеличи драстично тази бройка. Една от сигурните цифри, която превозвачът даде, е намаляването на мениджърския състав с 20%. Това означава, че авиокомпанията ще свие с около 30% ръководния състав на базите в различните части на света.  

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини