fbpx

Lufthansa се готви за най-дългия чартър в историята си

На 1 февруари Lufthansa планира да осъществи най-дългия чартър в историята си, съобщава Simpleflying.com. Авиокомпанията дава възможност на желаещите да станат част от 15-часовото приключение с един от най-внушителните самолети Airbus A350-900. Припомняме, че А350 може да превозва максимален брой пътници 293. Маршрутът ще бъде доста екзотичен – от Хамбург до военновъздушната база Маунт Плезант на Фолкландските острови.

Това е най-дългият полет, откакто Lufthansa започва операции преди 66 години. Полетът LH2574 ще излети от Хамбург с 92 пътници на борда. Половината от тях са учени, от немския изследователски ледоразбивач Поларщерн (Полярна звезда). Обратният полет ще бъде с екипажа, който слиза от кораба и вече е имал престой в Антарктика от 20 декември 2020. Другата половина са екипаж на авиокомпанията, занимаващи се с чартъра. При нормална обстановка, отвеждането и взимането на хора от Антарктика, ставаше най-често през Кейп Таун, но COVID-ситуацията наложи този път това да стане чрез един по-дълъг чартърен полет.

Интересен факт е, че над 600 от служителите на Lufthansa са изявили желание да станат част от историческия полет. Тази бройка включва екипажи, инженери и служители за наземно обслужване. Успоредно с всички мерки и указания, свързани с ограничение разпространението на COVID-19, екипажът е минал и специално обучение за полета. Наред с това, капитан Ролф Узат и неговият 17-членен екипаж са били поставени под 14-дневна карантина миналата събота – същият ден, в който това направиха и пасажерите. Пилотите преминаха обучение със специални електронни карти.

Самият самолет в момента се подготвя в Мюнхен. При пристигането му в Хамбург, той вече ще бъде натоварен с багаж, който е предварително дезинфекциран. Обратният полет LH2575 е планиран да излети за Мюнхен на 3 февруари. Планирано е също машината да се завърне в Германия на 20-ти февруари. Това обаче няма да стане в Хамбург, а в базата на Lufthansa в Мюнхен.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!