fbpx

Курсант е пострадал тежко при парашутни скокове в Чешнегирово

Снимка: СКСО

В сряда, 2 юни, в Чешнегирово е станал инцидент за съжаление, има тежко наранен курсант. Това съобщи служебният министър на отбраната Георги Панайотов, предаде БГНЕС.

Министърът обясни, че курсантът е опериран снощи в УМБАЛ Пловдив, състоянието му е стабилно, но има риск.
За пострадалия курсант днес отношение взе и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той каза, че инцидентът се е случил по време на редовни парашутни скокове, водени от Съвместно командване на специални операции, в които участват курсанти от НВУ във Велико Търново. Пострадалият обаче не е участвал в парашутни скокове, а помагал на колегите си.
Министърът обясни, че при скок с парашут един от спуснатите парашутисти се е приземил в короната на едно дърво. „Но не е това тежко пострадалият курсант, този парашутист си е чупил крака на няколко места, но получих уверение от ген. Мутафчийски, че той напълно ще се възстанови„, каза Панайотов. Той посочи, че става въпрос за друг курсант, който е бил изпратен като част от спасителен екип, за да подпомогне слизането на парашутиста от короната на дървото. „И при изпълнението на тази задача, един клон от дървото се чупи и го удря по главата и той получава тежка черепно – мозъчна травма. Затова е опериран в Пловдив, понеже не е било възможно неговото транспортиране до ВМА в София“, каза министърът и подчерта: „Ето това е трагичен инцидент“

Зорница Буковска

Подобни новини

error: