fbpx

Инцидент с двигателя на български самолет, благодарение на екипажа – няма пострадали

LZ-LDP

На 25 юни самолет MD-82 на European Air Charter (рег. LZ-LDP) е претърпял инцидент във въздуха, съобщава Italy24News.com. По разпространена в италианските медии информация по време на полета между Катания и Рим е възникнал пожар в единия от двигателите.

По данни на FlightZone, потвърдени от авиокомпанията, до пожар не се е стигнало. Самолетът се изкачил до височина 3500 ft, при което левият агрегат е показал „висока температура на изгорелите газове по указателя на температурата“ и са били усетени вибрации. В резултат на това, екипажът е решил да го изгаси и е приземил самолета успешно с един работещ двигател. Командир на полета е бил капитан Ивелин Стаматов – с дългогодишен опит в летенето на MD-82, а втори пилот – капитан Десислав Димов.

На борда на самолета е имало 42-ма пътници (34 полицаи и 8 бежанци). Крайната дестинация на полета било римското летище „Леонардо да Винчи“, но заради аварията самолетът се върнал на летището в Катания. Полицаите се намирали в самолета заради мисията си – трябвало да придружат до Рим група бежанци, достигнали с лодки сицилианските брегове тези дни.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: