fbpx

Българската Holiday Europe ще оперира с два самолета A321NEO във флотилията си

Снимки: Holiday Europe

На 10 ноември българската авиокомпания Holiday Europe (5Q) добави още два самолета във флотилията сиAirbus A321NEO. Досега двете машини са оперирали в Onur Air, потвърдиха от превозвача за Flightzone.bg.

Самолетите, с регистрации LZ-HEH (MSN #7694) и LZ-HEI (MSN #8085), днес получиха всички необходими сертификати от ГД „ГВА“, както и бяха вписани в свидетелството за авиационен оператор. За бързото придобиване на тези документи се погрижи вече добре познатата компания на нашите читатели International Aviation Services (IAS) на г-н Тодор Иванджиков. Той заяви:

„Holiday Europe е първата българска авиокомпания с А320Neo. Може само да ни радва, че в България влизат нови модерни самолети, по- икономични и по-рентабилни. Проблемите с тези нови двигатели на CFM са вече изчистени и икономията от 15% гориво е от съществено значение в тези тежки времена. Спънки по прегледа на самолетите за издаване на препоръките за летателна годност не мога да кажа, че е имало. Всичко протече конструктивно с малко по-бавно темпо поради COVID-ситуацията, но комуникацията между нас и екипа на Holiday Europe беше прекрасна. Пожелавам им безаварийни полети и успех, защото това да се вземат самолети в тази световна криза изисква смелост от мениджмънта.“

Досега флотилията на авиокомпанията се състоеше от един самолет Airbus A321 с регистрация LZ-HEA (MSN #811), който към този момент оперира чартърни полети между Германия и различните гръцки и испанските острови. Двете машини А321NЕО също ще бъдат базирани в Германия, за да се включат в чартърната програма на Holiday Europe.

„За съжаление доста сериозно афектира кризата от разпространението на COVID-19 и при нас. Успяхме обаче да подновим полетите от края на юли, когато позиционирахме LZ-HEA в Дюселдорф. Полетната програма предвижда полети с новите две машини от Германия до испанските курорти.“ – коментираха от авиокомпанията за FlightZone.bg.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: