fbpx

Група от МСРО изпълнява задачи по охрана на фрегатата „Смели“

Група от Морския специален разузнавателен отряд (МСРО) изпълнява задачи по охрана на фрегатата „Смели“ в особени условия, поддръжка на бординг операции и други, съобщиха от военно формирование 22580. На 26 октомври 2020 г. корабът с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев, напусна Пункт за базиране Варна за продължително задгранично плаване като част от състава на Втора постоянна група кораби на НАТО (SNMG2).

Старши национален командир на плаването е капитан I ранг Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби. Фрегатата се отправи към Военноморска база Аксаз, Република Турция. Там, за времето от 30 октомври до 22 ноември 2020 г., тя ще влезе в състава на Втората постоянна група кораби на НАТО (SNMG 2), в която освен нея са два кораба на ВМС на Испания, един кораб на ВМС на Румъния и един кораб на ВМС на Турция.

Веднага след сформиране на групата, на 30 октомври започва участието и в противоподводното учение на Военноморските сили на Република Турция с международно участие „MAVI BALINA“, което продължава до 10 ноември 2020 година. Учението ще се проведе в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и Военноморска база Аксаз и в него участват ВМС на страни от НАТО и ВМС на страни партнъори.

След завършване на учението Втората постоянна група кораби на НАТО и фрегата „Смели“ ще посетят пристанище Суда, Република Гърция.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!