fbpx

„Фрапорт България“ отбелязва 14 години като концесионер на морските летища

Снимка: „Фрапорт“

На 10 ноември, „Фрапорт Туинстар Еърпорт Мениджмънт“ АД отбелязва 14 години от встъпването на компанията като концесионер на #BurgasAirport и #VarnaAirport – портали към българското Черноморие.

За този период, германо-българското дружество „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, със 60% участие на Fraport AG, е инвестирало над 200 млн евро, обслужени са повече от 487’000 полета и над 58’400’000 пътника, и превозени почти 87’000 тона товари.

Припомняме, че през 2006 година „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД печели 35 годишна концесия на летищата Бургас и Варна с опция същата да бъде удължена. Фрапорт Tуин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД осигурява работни места на над 615 души целогодишно и допълнително на повече от 1150 човека през летния сезон. През 2013 г. „Фрапорт Tуин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД откри два нови пътнически терминала на летища Варна и Бургас. Построяването им е от изключително значение за развитието на двата крайбрежни града и на туризма в региона. Новите терминали предлагат големи зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за тяхното обслужване и багаж, атрактивна търговска зона, както и удобни открити площи. Дизайнът на терминалите е дело на световноизвестни дизайнери, чиято работа съчетава модерен дизайн с традиционни за българската архитектура и природа елементи и цели да поддържа настроението на пътниците по време на целия им престой на територията на летището.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: