fbpx

Enter Air поръча 4 самолета Boeing 737 MAX

На 20 август Boeing обяви, че най-големият чартърен превозвач в Полша, Enter Air е поръчала 4 самолета от модела 737 MAX. Това е първата поръчка на компанията от зазимяването на машините, предава Pan.bg.

Enter Air започна работа през 2010 г. с един самолет 737. Днес флотът на авиокомпанията включва 22 самолета 737NG и два самолета 737 MAXКогато новото споразумение за покупка бъде изпълнено изцяло, флотът на 737 MAX на Enter Air ще се повиши до 10 самолета

Въпреки настоящата криза е важно да мислим за бъдещето. За тази цел се съгласихме да поръчаме допълнителни самолети 737-8. След строгите проверки, на които 737 MAX преминава, съм убеден, че той ще бъде най-добрият самолет в света за много години напредзаяви Гжегож Поланецки, генерален директор и член на борда на директорите на Enter Air. 

Enter Air и Boeing също финализираха споразумение за справяне с търговските въздействия, произтичащи от приземяването на флота от 737 MAX. Въпреки че детайлите на споразумението са поверителни, обезщетението ще бъде предоставено под множество форми и ще бъде разтеглено в определен период от време. 

В споразумението с Boeing се съгласихме да преразгледаме графика за доставка на предварително поръчаните самолети в отговор на текущите пазарни условия. Конкретните условия на споразумението са строго поверителни, но ние сме доволни от начина, по който Boeing се е отнасял към нас като свой клиент“ добави Поланецки. 

Трогнати сме от ангажимента на Enter Air към семейство Boeing 737. Тяхната поръчка за допълнителни 737-8 подчертава доверието им в самолета и екипа на Boeing. Очакваме с нетърпение да надградим нашето десетилетие на партньорство с Enter Air и да работим с авиокомпанията, за да върнем безопасно целия си флот от 737 на търговско обслужване“ каза Ихсан Мунир, старши вицепрезидент „Търговски продажби и маркетинг“ в Boeing Company. 

Авиокомпанията изпълнява полети най-вече до ваканционни дестинации, включително и до Варна, Бургас и София, а също така до редица летища в Гърция, Египет, Хърватия, Италия, Испания и Мароко.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!