fbpx

EasyJet с по-добри условия за презаверяване на самолетните билети

Снимка: Ангел Александров

На 29 април британската нискобюджетна авиокомпания EasyJet обяви, че клиентите й ще могат да презаверят самолетните си билети без допълнителни такси до 2 часа преди своето заминаване.  Досега подобни промени трябваше да се извършат най-късно до две седмици преди датата на отпътуване, предава ДПА.

От превозвача подчертават, че не са въведени ограничения във връзка с новата дата на полета и дестинацията. Офертата е валидна за всички пътувания до края на септември 2022 г. В случай че тарифата за новоизбраното пътешествие е по-висока, ще трябва да доплатим разликата в цената.

Освен това от EasyJet вече предлагат и възстановяване на цената на билета, ако желаната дестинация за ваканция или друг тип пътуване е блокирана. Предварително заплатените суми можем да получим обратно и четири седмици преди отпътуването си, ако в страната, до която желаем да пътуваме, е въведено изискване за задължителна карантина в хотел.

Новата политика за промяна на резервациите и възстановяване на суми се прилага за полети до 30 септември 2021 г. включително. Припомняме, че нискотарифният превозвач, който оперира в 35 страни в Европа, Северна Африка и Близкия изток, отбеляза огромни загуби, вследствие на намалелия заради пандемията пътникопоток.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!