fbpx

Двигател на В777 отказа по време на полет, отломки паднаха в дворове на къщи

На 20 февруари самолет Boeing 777-200 (рег. N772UA) на американската авиокомпания United Airlines с 231 пътника на борда и 10 души екипаж, изпълняващ полет UA328 от Денвър до Хонолулу, се е върнал на началното летище заради отказ на двигател по време на полет. На публикувано в Twitter видео се вижда, че агрегатът буквално се е запалил. Истинско чудо е, че ситуацията се е разминала без пострадали или жертви.

По данни на Simpleflying.com, машината е излетяла от Денвър с повече от час закъснение от планираното време, в 13:04 часа LT. Полетът е трябвало да продължи около 7 часа 30 минути. Той обаче е завършил едва 30 мин след излитането, когато при изкачване на 13,400 фута височина, екипажът е докладвал за техническа неизправност във втори двигател.

Според записа на ATC, пилотът е съобщил на кулата за повреда в двигателя и, че трябва незабавно да обърнат.

В резултат на инцидента части от двигателя са паднали на различни места в окръг Брумфийлд (Денвър, щата Колорадо) и дори в дворове на къщи. От полицията са приканили хората да не ги пипат, а да сигнализират незабавно при наличие на още такива.

Самолетът е 26-годишен и един от първите B777, които United Airlines получава. Той е доставен на 29 септември 1995 година. През последната година машината е изпълнила над 530 полета и има около 2184.5 часа във въздуха.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!