fbpx

Двама летци от авиобаза Граф Игнатиево започнаха подготовката си на МиГ-29

Снимки: ВВС

Първи полет на МиГ-29 със своите инструктори изпълниха днес, 13 септември 2021 г., двама летци от състава на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от пресцентъра на ВВС.

След успешно проведените изпити, с които приключи тяхната теоретична подготовка, капитаните Денислав Танков и Георги Йорданов започват практическата част от курса за приучване на МиГ-29. В рамките летателната подготовка на типа самолет те ще преминат през всички етапи на неговото усвояване до ниво бойно използване.Началник на курса е майор Иларион Иларионов, командир на Отделно учебно-бойно звено в авиобазата.

Майор Димитър Метаксов, заместник-командир на изтребителната авиационна ескадрила, е другият инструктор, с който пилотите ще проведат летателното си обучение. Още този месец предстои капитаните да направят първия си самостоятелен полет, а целият курс е планиран да завърши до края на настоящата година. Основна цел на командването е да се повиши брoят на летците, носещи бойно дежурство по охрана на въздушното пространство на страната ни. След курса ще продължи надграждането в летателните умения на летците до ниво, позволяващо им да встъпят в бойно дежурство.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: