fbpx

Псувни на български на летището в Единбург заради недоразумение с PCR тестове

Група български граждани са били блокирани на летището в Единбург (Шотландия), съобщава “BG VOICE”, цитирани от Искра.бг. Това става ясно и от разпространено във Facebook видео, в което те се заканват на служителите на летището, оплакват се, че България не прави нищо за тях, крещят „мафия“, „София“, „боклуци“, „Ние сме байганьовци!“ и искат възможно най-скоро да се приберат за новогодишните празници.

Според коментарите под споделените кадри, служителите на летището са искали от тях актуални PCR тестове, оправдавали са се и че все още има ограничения за напускане на страната за хора, които не отговарят на условията.

Припомняме, че мерките бяха въведени след появата на новия щам на коронавируса във Великобритания. Заради това България първо спря полетите от Обединеното кралство, но след това обяви, че ще ги възобнови. Пристигащите обаче ще трябва да се поставят под 10-дневна карантина.

По-късно присъстващи на летището в Единбург са написали, че след намесата на посолството ни, са били допуснати до полета за България. От МвНР заявиха, че информация за това дали са се прибрали съгражданите ни може да бъде получена от летище София. Оттам пък потвърдиха за Искра.бг, че те са се прибрали с полет на Ryanair и са кацнали успешно в 21:14 часа вчера.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!