fbpx

Борд 14 е първият МиГ-29 с възстановена летателна годност

С успешно-преминати летателни изпитания завърши етапът на контролно възстановителните работи на самолет МиГ-29, борд 14. в авиобаза Граф Игнатиево. Подполковник Калин Атанасов и подполковник Любомир Славов осъществиха проверките по самолета и двигателите във въздуха в два последователни полета, съобщиха от Българските Военновъздушни сили. Те са се осъществили съответно на 23 и 25-ти март, научи FlightZone.

Контролно-възстановителните работи се изпълняват на всеки 1000-часа нальот на самолет МиГ-29. Те са важна част от цялостния процес, съгласно който инженерно-техническият състав на ескадрилата за периодично обслужване и войскови ремонт осъществява реалната дейност по възстановяване на летателната годност на изтребителите. Това е изпълнението на българската част от мероприятията по авиационната техника от договорите, сключени между АО „РСК „МиГ“ и Министерство на отбраната.

Предстои комисия да приеме извършените наземни и летателни изпитания и да излезе със заключение по отношение на последващата експлоатация на самолета. Командването на авиобазата благодари на инженерно-техническия състав и на летците-изпитатели за справянето с поредното предизвикателство.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!