fbpx

Boeing достави 3 карго варианта на В777 на Qatar Airways Cargo

На 1 януари 2021 г. в Еверет (щата Вашингтон) Qatar Airways Cargo получи три самолета Boeing 777, предаде кореспондентът на Pan.bg Димитър Ставрев, позовавайки се на информация от официалната интернет страница на производителя. С това авиокомпанията продължава да изгражда товарната си отдел с най-големия и най-способен двудвигателн товарен самолет в света. Доставка беляза и предаването на клиент на 200-ият Boeing 777 Freighter.

Тройната доставка идва, в момента в който въздушният товарен транспорт играе ключова роля на фона на пандемията COVID-19 – включително транспортирането на ново одобрени ваксини – и се очаква да се увеличи с повече от 4% през следващите две десетилетия.

С приемането на трите товарни самолета Boeing 777 Qatar Airways Cargo вече оперира 24 от този модел, заедно с два 747-8 Freighter. Като един от водещите въздушни товарни превозвачи в света, специалният товарен флот на Qatar Airways обслужва над 60 товарни дестинации по целия свят от своя хъб в Доха, а също така доставя товари с товарната палубата на пътнически си самолети, летящи в целия свят.

„С пристигането на тези нови товарни самолети инжектираме повече капацитет на пазара, който е много необходим по време на пандемията. Добавеният капацитет ще ни позволи също така да подкрепим логистиката около ваксинацията срещу COVID-19, която се очаква да бъде една на най-големите логистични предизвикателства за индустрията. С нашите инвестиции в иновации и авиопарк, ние сме в състояние да изпълним логистичните изисквания на нашите клиенти и да улесним непрекъсността на световната търговия“ заяви изпълнителният директор на Qatar Airways Group Акбар Ал Бакер.

777 Freighter може да прелети 9200 km и да носи полезен товар от 102 010 kg. Големият обсег на самолета води до значителни икономии за оператори като Qatar Airways Cargo, тъй като по-редките кацания намаляват таксите за кацане, задръстванията по летищата, разходите за обработка на товара и сроковете за доставка.

„През тези предизвикателни времена Qatar Airways Cargo транспортира хуманитарна помощ и медицински стоки до нуждаещите се и ние се гордеем, че нарастващият им флот от 777 Freighter подкрепя толкова похвални усилия. Ние дълбоко оценяваме нашето дългогодишно партньорство с Qatar Airways и тяхното доверие в 777 Freighter като гръбнак на техните експанзивни глобални въздушни товарни операции“ сподели Исане Мунир, старши вицепрезидент „Търговски продажби и маркетинг“ в Boeing.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!