fbpx

Самолет B777 на Emirates бе повреден в Манила

На 14 август самолет Boeing 777-300ER на авиокомпания Emirates е била повредена от един от “ръкавите” на международното летище “Ниной Акуино” в Манила (Република Фиипини). Това съобщава изданието Simpleflying.com. 

Според разпространената информация е имало някакъв проблем със съоръжението, който за малко не е довел до откъсване на лявата врата (L1) от самолета. Това е вратата, от която обикновено слизат пътниците от “Първа” и “Бизнес” класата на Emiratesкакто и най-близката врата до кокпита. 

По данни на Aeronews, самолетът, участвал в инцидента, е с регистрация A6—ENN. Той е изпълнявал полет EK332 от Дубай до Малинала на 14 август. Машината е на около 6 годити. Последните й няколко полета са били до Басра (Ирак), Мумбай (Индия), Аман (Йордания), Кевуйт, Бейрут (Ливан) и Касабланка (Мароко). Самолетът е проектиран в конфигурация от 3 класи със съответно 8 места в Първа, 42 в бизнес и 310 в икономична класа.  

За момента няма данни за пострадали пътници или екипаж.  

FlightZone.bg припомня, че това е втори Boeing 777-300ER на Emirates, който е пострадал при поставянето на “ръкав”. Инцидентът стана 1 август на летището “Кингсфорд Смит” в Сидни, Австралия.   

Припомняме също, че държавният превозвач на Обединените Арабски Емирства Emirates Airlines възстанови полетите след паузата заради COVID-19 от 21 май. Първоначално авиокомпанията летеше до 9 дестинации, а именно: Хийтроу (Лондон), Фратнкфурт, Париж, Милано, Мадрид, Чикаго, Торонто, Сидни и Мелбърн. Пътниците обаче ще бъдат допускани до самолетите само, в случай, че спазват мерките, свързани с коронавируса, на страните, за които пътуват. 

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!