fbpx

Boeing 767-300ER на Omni Air претърпя сериозен инцидент при кацане в Букурещ

Снимки: Boardingpass.ro

На 28 август самолет Boeing 767-300ER (рег. N423AX) на американската компания Omni Air International със 64 души на борда е претърпял сериозен инцидент малко след кацане в Румъния, съобщи Boardingpass.ro.  

Машината се е насочила нормално за кацане на полоса “07” на международното летище “Банаса” (BBU) в Букурещ, като и трите стойки на колесника са били спуснати и заключени според индикаторите. Тя се е приземила гладко, но две секунди след това, лявата основна стойка е поддала. В резултат първи двигател и лявото полу-крило са направили контакт с пистата, при което са били повредени. Инцидентът е станал около 14:55 часа местно време.  

Машината е изпълнявала полет OY-703 от Кабул (Афганистан) за Вашингтон (САЩ) с междинно кацане за презареждане в Букурещ. Пътниците са били безопасно евакуирани от дясната страна на самолета.  

Колегите от Boardingpass.ro съобщиха за Flightzone.bg, че САЩ имат на разположение втори самолет в Букурещ, с който утре пътниците ще могат да отпътуват. В резултат на инцидента някои от самолетите са пренасочени към основното летище в Букурещ – Отопени (OTP). Полосата остава затворена до утре в 13:00 часа (UTC). Случаят се разследва от съответните власти.  

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини