fbpx

Boeing 737-500 с 56 души на борда изчезна от радарите в района на остров Ява в Индонезия

Пътнически самолет на нискотарифната индонезийска компания  Sriwijaya Air е изгубил контакт с диспечерите след излитане от летището в Джакарта, Индонезия, предадоха световните агенции, съобщи „Нова Вест“. По информация на FR24, това е станало днес в 07:40 UTC или 14:40 часа местно време. Самолетът е излетял в 07:35 UTC.

Машината Boeing 737-500 (рег. PK-CLC, MSN 27323) е летял за Понтианак с полетен номер SJ182 В самолета е имало 56 пътници (46 възрастни, 7 деца и 3 бебета) и 6 души екипаж (2 пилоти и 4-ма стюарди). Машината е била на 26 години.

По данни на FlightRadar24 самолетът е достигнал близо 3550 m височина. За последно самолетът е бил засечен над акваторията на Яванско море в района на северната част на остров Ява

За една минута машината е загубила 3 км. височина и е изчезнала малко след навлизането си над морето. Министерството на транспорта на Индонезия съобщава, че е в ход разследване и са готови за акция по спасяване, след като е изгубен контакт с полета от Джакарта до Понтианак. Sriwijaya Air заяви, че все още събира по-подробна информация относно полета, преди да направи официално изявление.

Пред местната телевизия Компас Ти Ви индонезийски правителствен представител каза, че рибари са открили подобен на отломка от самолет предмет във водите северно от Джакарта и е започнала издирвателна операция. Други телевизии също показаха кадри на предполагаеми отломки от паднал самолет във водата. Очаквайте подробности.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!