fbpx

За пръв път в историята: „Сините Ангели“ и „Буревестниците“ в уникална съвместна формация Super Delta

За пръв път в историята двете групи за въздушна акробатика на САЩ –„Сините Ангели“ на Флота (The Blue Angels) и „Буревестниците“ на USAF (The Thinderbirds) летяха в новата съвместна формация Super Delta. Тя бе показана по време съвместни тренировки над Imperial Valley на 2 март.

                Super Delta е внушителна формация, съставена от 6 самолета F/A – 18 Super Hornet (в центъра на фигурата) на „Ангелите“ и 2х3 F-16 Fighting Falcon Block 52 (в „крилата“) на „Буревестниците“, които прелитат над военнотранспортния C-130J Super Hercules. Тя се ражда като резултат от няколко съвместни демонстрации, изпълнени през 2021 и 2021 година. Припомняме, че заради пандемията от COVID-19 бяха отменени авиошоутата на двете демонстрационни групи.

Вместо това, те бяха заменени от съвместни почетни прелитания над болници и други здравни центрове с цел поздрав към всички ангажирани с борбата с жестокия вирус на „първа линия“.  Super Delta е символ на обединението, дисциплината и уменията на мъжете и жените, служещи в Американската армия, написаха в своята интернет страница „Сините ангели“.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!