fbpx

BH Air планира да разшири чартърната си програма с полети до Индия и Китай

Снимка: Фейсбук/BH Air

BH Air планира да разшири чартърната си програма с полети до далечни дестинации като Индия и Китай. Това заяви днес Янко Иванов, изпълнителен директор на авиокомпанията по време на среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Янко Иванов, изпълнителен директор на „Балкан Холидейс Еър“, предаде Travelnews.bg.

Транспортът и по-конкретно авиопревозвачите и туризмът са тясно свързани отрасли, като работата им рефлектира пряко върху развитието на всеки от тях. В България повече от 2 месеца бяха спрени организираните туристически пътувания, а Ковид 19 буквално приземи аерофлота не само у нас, но и на международно ниво, коментира вицепремиерът Николова. И информира, че на летище Бургас от началото на годината до 27 септември спадът в пристигналите полети е 82%, а на летище Варна – намаление е от 60 на сто, по данни на Фрапорт.

Вицепремиерът припомни, че правителството одобри отпускането на  държавна помощ от 35 евро на седалка за чартърните полети с над 100 места, като от националния бюджет са заделени 55 млн. лв., а анализите показват, че мярката ще доведе до 400 хил. нови туристи.

В Министерство на туризма вече има постъпили 12 заявления за предоставяне на държавна помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до България с цел туризъм. Очакваме интересът към мярката да нараства, като прогнозите ни са, че това ще подпомогне сектора през предстоящия зимен сезон, но и през 2021 и 2022 г. Считам, че ще допринесе и за подобряване на състоянието на авиотранспорта, посочи министър Николова.

Георги Петков

Георги Петков

https://fligtzone.bg

Подобни новини